© VDB

Portugezen nemen met 3-0 weerwraak op Red Dragons

In een vriendschappelijke volleybalinterland hebben de Red Dragons zondag in Kortrijk een 0-3 nederlaag geleden tegen Portugal. De setstanden waren 25-27, 16-25 en 20-25. In een extra vierde set redden de Belgen wel nog met 25-23 de eer. Zaterdag waren de Dragons in een eerste oefenduel nog met 3-0 te sterk voor de Portugezen.

Coach Dominique Baeyens begon met een nieuwe basisopstelling, waarbij Bram Van den Dries na vijf maanden zijn wederoptreden vierde. Ook Klinkenberg, Baetens en libero Dumont stonden in de startopstelling. Dat was even wennen voor spelverdeler Valkiers en de meer gemotiveerde Portugezen profiteerden daarvan. Het was dus wat experimenteren in deze laatste oefenwedstrijd voor het begin van de World League, maar globaal genomen was Baeyens best tevreden over de oefencampagne.

Speelden voor België: Matthias Valkiers, Kevin Klinkenberg, Simon Van de Voorde, Bram Van den Dries, Seppe Baetens, Pieter Verhees en libero Sébastien Dumont. Françpos Lecat, Stijn D’ Hulst, Thomas Rousseaux, Arno Van de Velde en Jolan Cox kwamen in.