© instagram

Willem en Miette: “Hou het netjes op sociale media!”

Willem en Miette van Jalapeño Loco hebben hun volgers op ­sociale media opgeroepen pijn­lijke opmerkingen achterwege te ­laten. “Kunnen we afspreken om geen kwetsende taal meer te gebruiken?”, smeken de populairste deelnemers van Mijn Pop-uprestaurant.

dhs

Nog twee uitzendingen vanuit Knokke-Heist en we weten wie de derde editie van de VTM-wedstrijd wint. Is het donderdag feest bij Willem en Miette in hun Mexicaanse keet Jalapeño Loco of bij Chloé en Magali in hun Siciliaanse concept Strombowli?

Samen met beide duo’s warmen hun supporters zich op voor de ont­knoping, en dat leidt soms tot verhitte discussies op sociale media. “Kunnen we afspreken om geen kwetsende taal meer te gebruiken? Keep it fun!”, melden Willem en Miette op Instagram.

Hun oproep tot fairplay wordt geïllustreerd met een groepsfoto van onder anderen Willem en Chloé en twee van hun personeelsleden. “We zijn heel blij dat we deze finale met onze buren zo vriendschappelijk kunnen spelen.” Zelf krijgen Willem en Miette ook de wind van voren. Een kritische kijkster merkte op dat Jalapeño Loco, en dan vooral Willem, “met arrogantie tegenover het personeel” niet zal winnen.

Miette diende het meisje direct van antwoord: “Dat begrijp ik. Maar ­soms moet er snel een oplossing komen en kan een discussie daarbij helpen. Dat is nu eenmaal ­horeca. Maar we zijn allemaal goede vriendjes.”