© jcr

© jcr

thumbnail: null
thumbnail: null

Truienaar (80) trotse eigenaar van gesigneerde Mohammed Ali handschoenen: “Misschien zelfs vergeten ‘thank you’ te zeggen”

François Lesuisse (80), in Sint-Truiden beter bekend als ‘Swa De Zwitser’, is de trotse eigenaar van bokshandschoenen van wijlen Mohammed Ali. “Gesigneerd he”, zo pronkt de voorzitter van Limburg Trudo Boksclub.

Norbert STAS

“Hij heeft daarmee gekampt op 2 juni 1979 in het Luikse Sart-Tilman. Zijn sparringpartner was Albert Sijben, toenmalig Belgisch kampioen bij de zwaargewichten. Ali maakte toen een rondreis door heel Europa. Gewoon om wat demonstratiekampen te geven. Ik ben er vanuit Sint-Truiden helemaal in mijn eentje naartoe getrokken. Waarom? Dat is simpel: Mohammed Ali is altijd mijn idool geweest. Iedere keer als hij ’s nachts een kamp betwistte, zat ik voor de televisie gekluisterd. Ik wilde geen seconde missen. Hij was gewoon een technisch wonder die om zijn tegenstander heen danste. Dat is niet vanzelfsprekend natuurlijk voor een zwaargewicht. De meesten kunnen amper bewegen.”

“Aan de grond genageld”

Lesuisse is nochtans eerder toevallig een fanatiek boksfan geworden.

Het volledige verhaal van ‘Swa De Zwitser’ leest u maandag in Het Belang van Limburg .

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio