© AFP

Drie doden bij Australische overstromingen en stormen

Bij de zware stormen en overstromingen afgelopen weekend in Australië zijn minstens drie mensen omgekomen. Vier mensen worden nog vermist, zo maakten ambtenaren bekend.

Bij twee verschillende incidenten in New South Wales werden de lichamen van twee mannen teruggevonden, aldus de politie, die nog steeds op zoek is naar twee andere mensen die in de zuidoostelijke staat vermist worden.

In Tasmanië, waar meer dan 200 millimeter regen viel, raakten volgens de politie twee oudere mensen vermist bij de overstromingen.

In Canberra stierf een man in het vloedwater nadat zijn truck van twee ton omkantelde waardoor hij vast kwam te zitten, deelde de politie mee. De reddingswerkers ter plaatse waren zich aan het beraden over hoe ze de 37-jarige man konden bereiken, toen zijn voertuig meegesleurd werd door het vloedwater. Zijn lichaam werd later in een ander gebied teruggevonden.

Sydney en andere grote steden in het oosten van het land kenden zaterdag en zondag hevige regenval, die gepaard ging met een sterke wind.

“Er waren veel reddingsinterventies van mensen die in de overstromingen waren gelopen of er naartoe gedreven waren”, zei woordvoerder Matt Reeves van de nooddiensten. “Bij hevig stromend water onderschatten mensen de kracht ervan, en worden zelfs voertuigen makkelijk meegesleurd.”