© Ingrid Colaers

Dier in de kijker: Juul

Wie heeft er nog een leeg mandje voor Juul ?

Ingrid Colaers

MYM -> SPION

Juul al lange tijd bij ons, (januari 2016), maar vele onderzoeken later verschijnt hij pas nu op de site. Juul heeft een gevulde rugzak bij zich.Hij kwam in het asiel terecht nadat zijn eigenaar overleden was, het huis, waar hij samen met 2 andere katten werd achtergelaten door de familie, onbewoonbaar was.

Juul was ziek, verwaarloosd, mager, zat onder de vlooien...Kortom je zag duidelijk dat hij totaal geen verzorging had gehad, de laatste maanden... jaren....

Uit de vele onderzoeken concludeerde de dierenarts CHRONISCHE NIERINSUFFICIENTIE.

Juul is om en bij de 10 jaar, zal de rest van zijn leven op dieetvoer moeten, maar voor de rest gaat hij er goed op vooruit. We zien nu een heel andere kat dan maanden geleden.

Bij chronische nierinsufficiëntie of chronisch nierfalen is een deel van de nieren onherstelbaar beschadigd geraakt.

Chronische nierinsufficiëntie (CNI) komt veel voor bij oudere katten.Vroege diagnose is erg belangrijk voor de behandelingsstrategie.De prognose voor een kat met CNI is altijd ongunstig, maar wanneer er vroegtijdig ingegrepen wordt is het mogelijk om de patiënt geruime tijd in een bevredigende klinische toestand te houden.

De symptomen beginnen meestal heel discreet met wat meer drinken dan normaal en een haarkleed dat niet meer zo mooi blinkt.In een later stadium begint de kat echt meer te drinken (polydypsie) en te plassen (polyurie) dan normaal.

De diagnose van nierinsufficientie is gemakkelijk te stellen. Aan de hand van de symptomen hebben we al een goede richtingsaanwijzer. Een bloedonderzoek en een urineonderzoek geven ons uiteindelijk uitsluitsel.

Deze katten hebben een aangepaste voeding nodig, deze voeding kan je enkel kopen bij een dierenarts.De bedoeling van een aangepaste voeding is er uiteraard voor te zorgen dat het ureum en creatinine zakt in de bloedbaan. Daarom moet de concentratie aan eiwit, fosfor en natrium aangepast zijn.

Het zal niet makkelijk zijn om voor Juul een nieuwe thuis te vinden, mensen die Juul adopteren doen dit met een hart....Maar we weten dat er ergens iemand is, die nog een mandje leeg heeft voor Juul....

Ben jij dat?

Juul verblijft op dit ogenblik in het dierenasiel van St-Truiden

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio