© JG

© JEFFREY GAENS

© JG

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zonhovenaar (5) krijgt schoenen van Hazard na bal in gezicht: “Pijn is vergeten, nu vooral apetrots”

Een keiharde pegel, recht op zijn wang. De kleine Simon zag afgelopen vrijdag even sterretjes toen Eden Hazard het doelkader inwisselde met het gezicht van de 5-jarige Zonhovenaar. De aanvoerder van de Rode Duivels voelde zich na afloop zó schuldig dat hij prompt z’n schoenen uittrok en aan Simon overhandigde. “De pijn is al lang vergeten, Simon is nu vooral apetrots”, zegt mama Ruth.

Ruben STEEGEN

Samen met zijn ouders en broer Xander (5) was Simon vrijdagavond naar het stadion van KRC Genk afgezakt om de training van de Rode Duivels bij te wonen. “Het hele gezin is trouwe supporter van ons nationaal elftal”, vertelt Ruth. Omdat er aan de zijkant van het plein geen plaats meer was, begeleidde een steward hen naar een plek schuin achter het doel van Courtois. “Daar hadden we een prima zicht, maar blijkbaar is een zitje achter de goal niet altijd de beste optie (lacht).”

Het vizier van aanvoerder Eden Hazard stond vrijdagavond immers niet helemaal op scherp, waardoor een pegel van de spits de tribune invloog, recht op Simon. “Het ging allemaal zo snel”, vertelt mama Ruth. “Ik zag die bal in onze richting vliegen en meteen daarna begon Simon te wenen. Blijkbaar is het leer recht op zijn wang beland, wat uiteraard flink pijn deed.”

Het volledige verhaal van Simon en Hazard leest u maandag in Het Belang van Limburg .