Extra blaasmarathons tijdens EK voetbal botsen op kritiek bij Limburgse politiechefs

Print
Extra blaasmarathons tijdens EK voetbal botsen op kritiek bij Limburgse politiechefs

Foto: Photo News

Hasselt -

De Bob-campagne schakelt deze zomer een versnelling hoger: tijdens het EK voetbal zal de politie extra controleren op alcohol in het verkeer. Volgend weekend, bij de start van het EK, wordt al een eerste blaasmarathon gehouden. Dat stuit op kritiek van de Limburgse korpsen: “Waar gaan we de manschappen vandaan halen?”

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) lanceerde zondag de nieuwe Bob-campagne ‘Nul op? Bedankt Bob’. “Nul is wel degelijk nul”, stelt minister Weyts, die extra controles aankondigt van vrijdag 10 tot maandag 13 juni. Verschillende korpschefs hebben bedenkingen bij die blaasmarathon en de extra controles voor en na matchen. “We moeten nog dagelijks bijstand leveren in Zaventem”, aldus een korpschef. “Daarnaast staan we aan de vooravond van een periode vol verloven en moeten onze mensen postvatten op plaatsen waar grote schermen staan opgesteld. Ik zie niet in waar we het volk nog moeten gaan halen.”

“Voorlopig zijn bij ons geen acties rond het EK gepland”, klinkt het in een andere zone. “Dat laat onze capaciteit niet toe.”

Korpschef Philip Pirard van politiezone Limburg Regio Hoofdstad plant wel extra controles. “Indien mogelijk ook voor en na de matchen”, zegt hij. “Al zal het puzzelwerk worden.”

Lees het volledige artikel maandag in Het Belang van Limburg .