© Chris Pizzello/Invision/AP

Doodsoorzaak van Prince is bekend

De doodsoorzaak van popicoon Prince is bekend. De muzikant overleed door een overdosis opiaten, meldt persagentschap AP op gezag van een bron bij de politie.

Guy Stevens

De 57-jarige Amerikaanse zanger had opiaten bij zich toen hij op 21 april dood werd aangetroffen in zijn residentie ‘Paisley Park’ in het Amerikaanse Minneapolis. Opiaten werken pijnstillend, maar zijn ook zeer verslavend. Ze werden ook elders in de woning aangetroffen.

Eerder bleek al dat Prince al jaren misbruik zou hebben gemaakt van voorgeschreven geneesmiddelen, meldde nieuwszender CNN. De dag voor zijn dood zou zijn team een afkickspecialist in Californië hebben gecontacteerd om dringend hulp te zoeken voor de zanger/gitarist. De muzikant zou de dag voor zijn dood een behandeling door een arts zou hebben gekregen.

Er deden al geruchten de ronde dat diezelfde opiaten ook de oorzaak van het overlijden geweest zouden zijn, maar dat werd niet bevestigd. Tot nu: persagentschap AP bevestigt op gezag van een bron bij de politie dat Prince om het leven kwam door een overdosis aan opiaten.

De officiële resultaten van de lijkschouwing zijn nog niet vrijgegeven. De woordvoerder van Prince en de politie van het graafschap Carver hebben de nieuwe berichten nog niet bevestigd.