© JEFFREY GAENS

Kanaries richten pijlen op Yoni Buyens

STVV blijft naarstig op zoek naar versterking. Om het middenveld meer ruggengraat te geven, heeft de club Yoni Buyens in het vizier. De middenvelder raakte de voorbije maanden op een zijspoor bij KRC Genk. Roland Duchâtelet, die Buyens kent van zijn periode bij Charlton en Standard, wil hem graag naar Stayen halen.

Met het oog op de kern van het nieuwe seizoen ligt in Sint-Truiden nog veel werk op de plank. Voor versterking op het middenveld denkt de club aan Yoni Buyens. Die verzeilde de laatste maanden op het achterplan bij rivaal KRC Genk. Buyens is op Stayen het alternatief voor John Bostock. De Brit kreeg een voorstel van de Kanaries , maar trekt allicht naar het Engelse QPR. Veel zal afhangen hoe hard nieuwe eigenaar Roland Duchâtelet doorduwt om Buyens naar Sint-Truiden te halen. Er moet eerst een akkoord gevonden worden met KRC Genk, waar de speler nog tot juni 2018 onder contract ligt. Omdat Buyens geen eerste keuze is in de Cristal Arena, zou een transfer bespreekbaar zijn.

Derde keer, goede keer?

Duchâtelet en Buyens zijn geen onbekenden van mekaar. Tussen 2011 en 2014 speelde de middenvelder onder het bewind van de nieuwe sterke man op Stayen bij Standard. Ook twee seizoenen geleden bij het Engelse Charlton kwam Buyens uit voor een club uit het netwerk van Duchâtelet. Het is overigens niet de eerste keer dat STVV Buyens naar de Tiensesteenweg wil halen. Maar door gebrek aan middelen lukte dat nooit. Vorige zomer koos hij voor KRC Genk, terwijl hij in 2008 Lierse verliet voor KV Mechelen.