© AP

Signalen opgepikt van zwarte doos gecrasht vliegtuig EgyptAir

Een Frans marineschip heeft een signaal opgepikt dat vermoedelijk afkomstig van de zwarte doos van het gecrashte toestel van EgyptAir. Dat toestel stortte op 19 mei neer, waarbij 66 mensen om het leven kwamen. Het is nog altijd niet duidelijk waarom het vliegtuig is neergestort.

mab

Twee weken na de crash van vlucht MS804 van EgyptAir heeft een Frans marineschip een signaal opgepikt dat vermoedelijk afkomstig is van een van de zwarte dozen van het toestel. Dat heeft de Egyptische overheid verklaard.

De Airbus A320 stortte op 19 mei neer boven de Middellandse Zee. Alle 66 passagiers kwamen daarbij om het leven, onder wie ook een Belg. Het is nog altijd niet duidelijk waarom het vliegtuig is neergestort.

Mogelijk kunnen de zwarte dozen meer uitsluitsel geven over de oorzaak van de crash. Een Frans marineschip heeft nu het signaal opgepikt van een van de zwarte dozen, op de bodem van de Middellandse Zee. Het zal wel nog een week duren voor een ander schip op de plek is aangekomen. Dat schip is specifiek uitgerust om de twee zwarte dozen opnieuw naar de oppervlakte te brengen.

MEER OVER DE VLIEGTUIGCRASH »