Meer lopers aan de start voor de zesde Banneuxrun

Print

Foto: Chretien Paesen

Banneux

Hasselt - In de gietende regen hield de Banneuxwijk haar zesde stratenloop. Op veel toeschouwers konden ze, omwille van de regen, niet rekenen maar des te meer op een groter aantal lopers.

Met bijna 250 starters in de categorieën 1KM, 5KM en 10KM overtrof de organisatie alle verwachtingen. Temeer omdat er dit keer niet met voorinschrijvingen werd gewerkt. De 10KM-piste telde mee voor de Haspengouw Challenge en daar werd flink voor gestreden.

In de 1-KM run werden de 11 lopertjes eigenlijk allemaal verdiend winnaars. Na de 5-KM loop mochten Jonas Vangeel, Toon Miermans en Stefan Vanderlinden het schavot bestijgen. Voor de dames was die eer weggelegd voor Antje Valkeneers, Martine Sobkowiak en Kaat Valkeneers.

Na het grote werk op de 10-KM loop mochten Steven Heemskerk, Chris Wouters en Pascal Van Marcke de drie eerste prijzen in ontvangst nemen. Bij de dames werden dat Anja Peeters, Jessy Beelen en Linda Frankenne.

De Banneuxrun schenkt altijd een deel van de inschrijvingsgelden aan een vooraf gekozen doel. Luc Piccard, de directeur van De Berk, kreeg van de Banneuxrun 276 euro overhandigd. De Berk is een speciale school voor kinderen met een lichte mentale handicap, waarbij de leermoeilijkheden moeten worden toegeschreven aan hun beperkte intellectuele capaciteiten, en die volstrekt niet meekunnen in het basisonderwijs

U vindt alle foto's van de wedstrijd op hun website: http://banneuxwijk.info/


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio