Nieuwe beelden tonen hoe gorilla jongetje meesleepte vlak voor hij werd doodgeschoten

Print
Er circuleren nieuwe beelden online van de gorilla die een kleine jongen met zich meesleurde in de zoo van Cincinnati. De vierjarige was in het apenverblijf gevallen, en werd vastgegrepen door de 19-jarige mannetjesgorilla Harambe. Op deze beelden zie je hoe de kleine jongen werd meegesleurd, voor de bewakers het dier neerschoten.De directeur van de zoo, Thane Maynard, heeft intussen uitgelegd dat Harambe de jongen geen kwaad wou doen. "Maar het ging om een extreem sterk dier, dat in een stresserende situatie was gebracht."

De directeur van de zoo, Thane Maynard, heeft intussen uitgelegd dat Harambe de jongen geen kwaad wou doen. "Maar het ging om een extreem sterk dier, dat in een stresserende situatie was gebracht."

De ouders van de jongen krijgen nu erg veel kritiek over zich heen van geschokte dierenliefhebbers. Zij vinden het moeilijk te aanvaarden dat de ouders niet beter op hun kind hebben gelet, waardoor dat in de apenkooi viel, wat tot de dood van Harambe leidde. De politie van Cincinnatie bevestigde dat de ouders aangeklaagd kunnen worden.

Velen vragen zich af waarom Harambe niet verdoofd kon worden. Maar dat zou volgens die zoo niet snel genoeg zijn gegaan. In totaal heeft de jongen 15 minuten bij de gorilla in de kooi gezeten. 

Sneller neergeschoten dan nodig?

Critici beschuldigen de directie ervan dat ze kost wat kost een rechtszaak wilden vermijden als Harambe echt agressief zou worden en het kind pijn zou doen. Daarom zouden ze het dier sneller hebben neergeschoten  dan nodig was, speculeren ze.

De familie van de jongen is nog onbekend, en reageerde via een anonieme mededeling. "We danken God dat ons kind veilig is. Hij is nu thuis en stelt het goed. We danken de staf van de zoo uit het diepst van ons hart voor hun snelle optreden. We weten dat dit een heel moeilijke beslissing voor hen was, en dat ze rouwen om het verlies van hun gorilla. We hopen dat onze privacy zal worden gerespecteerd."