EK-tegenstander Zweden raakt zonder Zlatan niet voorbij Slovenië

Print
EK-tegenstander Zweden raakt zonder Zlatan niet voorbij Slovenië

Foto: EPA

Zweden is maandag in aanloop naar het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli) op een 0-0 gelijkspel blijven steken tegen Slovenië. Bij de Zweden, in groep E tegenstander van de Rode Duivels, speelde Zlatan Ibrahimovic niet mee.

In Malmö hield bondscoach Erik Hamren Ibrahimovic zoals aangekondigd aan de kant. De vedette, die de hele wedstrijd vanaf de bank bekeek, heeft last aan de kuit.

Zondag oefenen de Zweden in Solna nog tegen Wales. Drie dagen later zakken ze af naar Frankrijk.

Op het EK nemen België en Zweden het op de derde en tevens laatste speeldag in groep E tegen mekaar op. De wedstrijd wordt op 22 juni (21u) gespeeld in Nice. Twee jaar geleden stonden België en Zweden nog tegenover elkaar in een oefenwedstrijd in de aanloop naar het WK in Brazilië. De Rode Duivels haalden het toen met 0-2. Ook op EURO 2000 troffen beide landen mekaar, in de groepsfase wonnen de Belgen toen voor eigen publiek met 2-1.

Zweden speelde met: Andreas Isaksson, Mikael Lustig (46. Pontus Jansson), Andreas Granqvist, Emil Forsberg (46. Erkan Zengin), Sebastian Larsson, Victor Nilsson Lindelöf, Oscar Hiljemark, Pontus Wernbloom (71. Marcus Rohden), John Guidetti, Jimmy Durmaz en Isaac Kiese Thelin.