Kevin De Bruyne: “Waarom zou ik geen vedette kunnen zijn op het EK?”

Print
Kevin De Bruyne: “Waarom zou ik geen vedette kunnen zijn op het EK?”

Foto: JEFFREY GAENS

Kevin De Bruyne kijkt reikhalzend uit naar het komende EK voetbal in Frankrijk. De draaischijf van de Rode Duivels en van Manchester City heeft - ondanks twee maanden blessureleed - een uitstekend seizoen achter de rug bij City en wil ook op EURO2016 hoge ogen gooien. “Of ik een vedette kan zijn op het EK? Waarom niet”, aldus een zelfzekere KDB.

De Bruyne bezorgde de Duivels zaterdag met een rake knal nog een 1-2 zege in de oefenpot in en tegen Zwitserland, maar beseft dat de Belgen nog wat werk op de plank hebben liggen voor aanvang van het EK. “We hebben nog werk om de ploeg klaar te krijgen”, verklaarde hij maandag na de training in de Genkse Cristal Arena. “Er kan nog vanalles beter, maar wat juist bespreken we in de groep. Na een week kan je echter niet verwachten dat je al top bent, zeker niet na zo’n zwaar seizoen. We hebben nog wat tijd nodig om iedereen mentaal en fysiek scherp te krijgen.”

De nummer zeven van de Duivels scoorde vaak dit seizoen en liet ook vaak scoren, hij is naar eigen zeggen klaar om een belangrijke rol te spelen in Frankrijk. “Hopelijk wel, waarom kan ik niet een van de vedetten worden? Ik twijfel niet aan mezelf en mentaal sta ik heel sterk. Dit seizoen heb ik opnieuw een stap vooruitgezet en ik ken mijn kwaliteiten. Ik speelde dit seizoen al zo’n 60 wedstrijden heb een goed seizoen gedraaid. Hoe hoger mijn niveau is op het EK, des te beter ik de ploeg kan doen draaien.”

Dat de ex-speler van Genk zich ook op training niet inhoudt, bleek onlangs op stage in Zwitserland, toen hij Divock Origi en Romelu Lukaku de volle laag gaf omdat ze niet voldoende meeverdedigden. “Iedereen weet hoe ik ben, ik vond het toen nodig. Dat zit al langer in mij en zal er ook niet uitgaan”, aldus De Bruyne, die wel geen kapitein in zichzelf ziet. “Dat wil ik niet doen, dat zie ik als een last. Ik speel voetbal en dat doe ik graag. Zaken regelen is mijn ding niet.”