Brasa Limburg scoort op het NAGA kampioenschap in Duitsland.

Print
Heusden-Zolder - Afgelopen weekend trok een delegatie vechters en supporters van Brasa Limburg naar het NAGA kampioenschap in Limburg an der Lahn, Duitsland. NAGA is een sportorganisatie die grote Braziliaans Jiu Jitsu tornooien organiseert over de hele wereld. Dit weekend was geen uitzondering met 850 deelnemers die tegen mekaar vochten voor het eremetaal.

Niels Reyskens vocht zijn weg naar het brons in de witte band divisie tot -65kg. Met de supporters aan de zijlijn gingen we van start. Zijn eerste wedstrijd was meteen van hoog niveau en wist hij nipt op punten te winnen. Bij zijn 2de wedstrijd ging het er harder aan toe. Zijn tegenstander was wild en sterk, maar toch bleef Niels kalm onder de druk, reageerde goed en heeft de wedstrijd kunnen winnen op een verwurging. Hiermee stond hij al in de halve finale. In de halve finale stond hij tegen een technisch betere en sterkere tegenstander die hem telkens een stap voor was. Uiteindelijk is Niels in een verwurging terecht gekomen en heeft moeten opgeven. Om voor de eerste maal mee te doen aan een Braziliaans Jiu Jitsu tornooi is een bronzen medaille zeer verdienstelijk.

Kenny Polmans, coach van Brasa Limburg, vocht mee in de zwarte band divisie tot -70kg. Na een lange dag van wachten, coachen en vechten stond hij in de finale tegen de Braziliaan Renan Funério. Het bleek een harde strijd te zijn waarin geen van beide vechters een duimbreed toe gaven, met continue actie van beide kanten. Een spektakel voor de toeschouwers en supporters van beide vechters die mee opgingen in de spannende strijd. Bij het verstrijken van de tijd bleek het verschil slechts 1 punt te zijn in het voordeel van Kenny die hiermee de titel van NAGA Kampioen kreeg en de bijhorende kampioensgordel.

Heb je interesse in Braziliaans Jiu Jitsu? Neem dan zeker even contact op met Brasa Limburg. Ze bieden 1 week gratis introductielessen aan voor iedereen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio