Lotto-Soudal: “Toch van start in Gullegem voor elkaar en voor Stig”

Print
Lotto-Soudal: “Toch van start in Gullegem voor elkaar en voor Stig”

Foto: BELGA

Lotto-Soudal verschijnt dinsdag aan de start van Gullegem Koerse, nadat Stig Broeckx zaterdag in de voorlaatste etappe van de Baloise Belgium Tour zwaar ten val kwam. Vanaf woensdag neemt de Belgische WorldTour-formatie deel aan de Ronde van Luxemburg.

De gezondheidstoestand van Broeckx blijft ernstig, zo liet Lotto-Soudal zondag nog weten. Hij liep twee bloedingen in de hersenen op en ligt in een niet-kunstmatige comateuze toestand. Lotto-Soudal startte zondag niet meer in de slotrit van de Baloise Belgium Tour.

“De afgelopen dagen zijn voor ons allen een rollercoaster van emoties geweest”, verklaart manager Marc Sergeant maandag in een persbericht. “Het gevoel van machteloosheid is heel moeilijk om mee om te gaan. Ik heb ondervonden dat thuis zijn geen helende werking heeft om met de onzekerheid en onrust die in elk van ons leeft om te gaan. Na overleg, onder meer met teampsycholoog Nathan Kahan en een traumapsycholoog, hebben we beslist om de komende dagen van start te gaan. Niet zozeer voor een resultaat op zich. Maar als ploeg, met elkaar, voor elkaar en voor Stig. Elkaar steunen en kracht geven, veerkracht tonen en vechten kunnen we het best door samen te komen en samen te praten, met renners en medewerkers. Hoop verbindt ons momenteel. Of zoals de vriendin van Stig het verwoordde: ‘Ondanks alles blijf ik in de meest positieve zin denken, dat heeft hij mij echt wel geleerd na al die jaren samen.’“

In de Giro werd Lars Bak zondag het slachtoffer van een zware valpartij. De Deen, die zijn schouderblad en twee ribben brak, wordt dinsdag met een ziekenwagen naar België overgebracht. Wegens een klaplong mag hij niet met het vliegtuig reizen. Bak is volgens Lotto-Soudal enkele maanden buiten strijd.