Klub Musette gaat retro

Print
Klub Musette gaat retro

Foto: Patrick Vanhollebeke

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Het was een druk muzikaal weekend voor Klub Musette. Een "Freestage" en een Retrofestival in spiegeltent stonden op het programma.

Zaterdag waren ze te gast in het accordeontrefpunt ’t Exelshof te Hechtel-Eksel. Ondanks de drukkende warmte werden er de pannen van het dak gespeeld onder massale belangstelling. Dat was een mooie afsluiter van de “freestage” namiddag voor accordeonorkesten.
Zondag namiddag waren ze te gast op het Retrofestival te Aarschot. Klub Musette stond er op de affiche naast bekende, Vlaamse sterren als Mieke, Bobby Prins, de Melando’s, Albert, de Army Stars en nog vele anderen. Dit festival ging door in een mooie spiegeltent en in combinatie met de accordeonklanken werd het een nostalgische namiddag.
Van 2 tot 5 bracht Klub Musette zijn uitgebreid repertoire ten gehoor. Maar door de grootte van het orkest bleef er niet zo veel dansvloer meer over. De spiegeltenten van destijds waren niet berekend op dergelijke, grote orkesten. Maar dat kon de pret niet derven. Terwijl het buiten pijpenstelen regende, genoten de mensen van de mooie walsen, tango’s, polka’s, …
Komt er volgend jaar een vervolg? Als het van de organisatie afhangt alvast wel.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio