Femma Beek viert jubileum

Print

Beek

Bree - Het werd een feestelijke avond voor Femma en bestuursleden van de Beekse verenigingen.

Als het aan de vrouwen van Femma ligt is elke rede wel een rede om te feesten, maar dit jaar is voor Femma Beek (voordien KAV Beek) wel een heel bijzonder jaar. In september 1965 startten enkele jonge vrouwen van Beek een vereniging op, KAV Beek. In Bree centrum hadden ze al een afdeling die toen al 36 jaar bestond. Het grote aantal leden destijds en het succes van de vereniging werd dus naar de parochies uitgebreid en zodoende werd KAV Beek boven de doopvont gehouden.
Op dit moment hebben we een ledengroep met 101 vrouwen van verschillende parochies en gemeenten; Bree, Beek, Opitter, Gerdingen, Vostert, Reppel, Bocholt, Ellikom en Kinrooi…. Al deze dames vinden het de moeite om lid te zijn van Femma Beek. Ons 50 jarig bestaan lieten we daarom ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Het is dankzij de leden, de vorige bestuursgroepen en het huidige bestuur dat femma ook nu nog op de kaart staat. Woensdag 25 mei boden we onze leden, maar ook het bestuur van elke Beekse vereniging en het stadsbestuur een receptie aan. Wat waren we blij dat we op deze avond zoveel vrijwiligers mochten verwennen met een hapje en een drankje. Via deze weg wil ik hen nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid en hun inzet voor hun vereniging.
Ook werden 3 leden gehuldigd voor hun 50 jaar lid zijn, namelijk Marie-Louise (Wieske) Oyen-Vanierschot, Mylene Hertogs-Neyens en Suzanne Vanderstraeten-Bonneux. Wieske werd de dag na het feest 88 jaar en verblijft sinds kort in het rusthuis de Gerkenberg. We brachten haar namens alle femma leden een door iedereen ondertekend kaartje én een boeketje bloemen.
Na de receptie, met de nodige speeches, werden de leden uitgenodigd om de verplaatsing te maken naar de speelplaats van de lagere school voor een groepsfoto. Om 20 u startte het 2de deel van de avond voor de leden, ze werden namelijk verwend met een lekker pastabuffet, de drank werd rijkelijk geconsumeerd en na de tombola kregen we een lekkere gaatjesvuller, een lekker stuk Stramproyse ijstaart.
We kijken met een goed gevoel terug op deze fijne avond en hopen er nog vele jaren bij te kunnen voegen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio