Cultuurcentrum stelt mooi programma voor.

Print
Cultuurcentrum stelt mooi programma voor.

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - Schepen van cultuur Karolien Mondelaers en de voltallige staf van het CCHa stelden in Villa Basta hun nieuw programma voor. Het was de eerste presentatie als nieuwbakken directeur voor Gerhard Verfaillie met aan zijn zijde een deels vernieuwde staf.

Traditioneel stellen de stafleden, die elk operationeel zijn in hun eigen cultureel domein, hun programma beknopt voor. Zo had Laurent Pitsi de mond en het hart vol van hedendaagse muziek en dans. Vooral het kunstenproject Nordic Night(s) waarbij ons alle kunstvormen uit het noorden aangeboden worden. Nieuwkomer Riet Jaeken doet de programmatie klassieke muziek waaronder de Piano Day(s) – (ooit heette dat Piano Anders), een multidisciplinair festival dat de piano op alle locaties centraal plaatst. Zij plaatste ook een opvoering van Die Zauberflöte van Mozart in de kijker, een voorstelling die in de Opera Vlaanderen in Antwerpen doorgaat. CCHa begeleidt 50 mensen per bus naar het concert.
Els Van Malderen stelde enkele bijzondere theatervoorstellingen in de kijker. Zo brengen de drie grote stadstheaters, NTGent, Toneelhuis en KVS topvoorstellingen naar Hasselt.

Directeur Verfaillie onthulde dat hij en zijn staf aan het cultuurcentrum een andere invulling willen geven: Een open huis met een bredere stedelijke context die van het CCHa een dynamische ontmoetingsruimte maakt.” Tot slot gaf hij een eerste inkijk op de vernieuwde website.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio