Fit & Gezond

Zo stopten drie moedige vrouwen een poging tot verkrachting

Print
Zo stopten drie moedige vrouwen een poging tot verkrachting

Foto: Facebook Sonia Ulrich

Wat een gewoon etentje moest worden in een restaurant in Santa Monica, draaide voor drie dames uit in een heldhaftig avontuur. Sonia Ulrich, Monica Kenyon en Marla Saltzer zagen een man iets in het drankje doen van zijn vrouwelijke tafelgenoot terwijl die naar het toilet was en grepen in. Op die manier kon worden voorkomen dat de vrouw het slachtoffer werd van een vermoedelijke date rape. Sonia deelde haar verhaal op Facebook en sindsdien gaat het flink viraal.

Sonia Ulrich, Monica Kenyon en Marla Saltzer waren aan het genieten van een etentje in FIG restaurant in Santa Monica in Californië toen er wat vreemd gebeurde. Plots zag Sonia dat Monica keek naar iets dat zich achter haar afspeelde en dat ze daarbij een vreemd gezicht trok. Vervolgens deelde Monica haar vriendinnen mee dat ze een man aan een tafeltje achter hen iets in het drankje van zijn tafelgenote had zien doen terwijl die naar het toilet was. De vrouwen overlegden even snel en Sonia besliste uiteindelijk om de vrouw achterna te gaan in de toiletten en daar te wachten tot ze uit haar hokje kwam om haar te waarschuwen. 

"Dit kan misschien heel vreemd klinken, maar we zagen dat de kerel waarmee je samen bent iets in je drankje heeft gedaan", vertelt Sonia het relaas op Facebook. De vrouw keek verrast en reageerde niet meteen dus begon Sonia verder te praten. "Het was mijn vriendin die het zag gebeuren en we dachten dat we zelf vrouw-zijnde moesten ingrijpen. Hoe goed ken je die kerel?" Terwijl Sonia verwachtte dat het om een eerste date of iets dergelijks zou gaan, kwam het verrassende antwoord: "Hij is een van mijn beste vrienden."

40 minuten
Na een kort overleg ging de vrouw met een uitgestreken gezicht terug naar haar tafeltje en ondertussen had Marla ook al de manager van het restaurant verwittigd. Die zei dat hij voorlopig niets kon doen omdat hij het zelf niet had gezien, maar verwittigde wel security en bracht een glas water naar de vrouw. In de 40 minuten die daarop volgden, probeerde de man volgens de vrouwen verschillende keren zijn tafelgenote ertoe aan te zetten om van haar glas te drinken door telkens een toost uit te brengen. Uiteindelijk gingen ze naar de kassa om af te rekenen, maar liet het personeel weten dat de computer was uitgevallen en dat het even zou duren. Allemaal in functie van de politie die enkele minuten later de zaak zou binnenkomen en de man in de boeien slaan. 

Dankzij de snelle interventie van de dames en de goede reactie van het personeel konden ook de camerabeelden gedetailleerd bekeken worden en zag de politie inderdaad dat de man iets in haar drankje had gedaan. Bovendien bleek ook dat de vrouw haar auto bij zijn appertement had geparkeerd en dat ze samen in zijn auto naar het restaurant waren gekomen. "Opvallend genoeg kwamen heel wat andere vrouwelijk klanten na het voorval met een eigen dergelijk verhaal op de proppen", vertelt Sonia in haar Facebookpost die viraal ging. De vrouwen poseerden achteraf nog als Charlie's Angels, alweer een misdaad voorkomen. 

Niet te missen