Interieur

Gents koppel bekleedt gevel woning met deuren

Print
Gents koppel bekleedt gevel woning met deuren

Foto: geDEURfd

Gent -

De Gentse Bloemekenswijk, op de grens met Wondelgem en Mariakerke, heeft er sinds kort een blikvanger bij. Het koppel Kristof en Linde liet bakstenen en houten latten links liggen, en kozen in de plaats voor diverse deuren om hun gevel te bekleden.

Bij de verbouwing van hun huis ging het koppel op zoek naar een creatieve en duurzame manier om de gevel aan te kleden. Tijdens hun materiaalkeuze passeerden onder andere bakstenen, houten latten en panelen de revue, maar ze kozen uiteindelijk voor deuren, geïnspireerd door de Zuid-Koreaanse kunstenaar Choi Jeong-Hwa, die een gebouw in Seoul met duizend deuren afwerkte.

‘Deuren zijn vaak sculpturale pareltjes, zeker wanneer ze uit de statige herenwoningen uit de stad komen. Jammer genoeg geraken ze vaak in de vergetelheid of, nog erger, op de brandstapel’, aldus Kristof en Linde, die elke deur van een fris kleurtje voorzagen alvorens deze aan de gevel te bevestigen.

Het koppel hoopt dat hun gevel ook een stimulans is om meer creativiteit en kunst buiten het Gentse stadscentrum te brengen. Hun project stopt ook niet nu de gevel helemaal is afgewerkt. De geschiedenis en mensen achter elke deur worden ook geportretteerd. Interviews en fotoreportages op de website van geDEURfd bewaren de verhalen die de deuren zelf niet kunnen vertellen.

Niet te missen