Gezellig buurten in huisvandeMens

Print
Genk - Net zoals vorig jaar nodigden de medewerkers van het huisvandeMens Genk hun buren uit voor een gezellige avond om samen de Dag van de Buren te vieren. Op die manier werd kennisgemaakt met nieuwe gezichten en nieuwtjes uitgewisseld met bekende gezichten.

“Sinds 2007 gaan de consulenten van het huisvandeMens in Genk in gesprek met mensen die ergens mee worstelen, die hun wilsverklaringen graag in orde willen maken en met koppels die een vrijzinnig humanistische huwelijksplechtigheid wensen,” legt vrijzinnig humanistisch consulent Melina Clijsters uit. “Daarnaast willen we ook een plaats van ontmoeting zijn, waarbij nieuwe contacten gelegd worden.”

“We krijgen bezoekers over de vloer vanuit de hele omgeving, maar we wilden ook dit jaar graag extra aandacht besteden aan onze buren en dat deden we door onze deuren op de Dag van de Buren open te gooien,” vervolgt medewerker Sarah Damen. De aanwezigen werden verwelkomd met een hapje en een drankje, getrakteerd op een les Genker dialect en onderling werden tips uitgewisseld over de organisaties in de buurt. Verhalen over vroeger werden opgehaald en zo werden de nieuwe buren even terug in de tijd gegooid om kennis te maken met het 'Genk van weleer'. Uit de aanwezigen werden drie winnaars geloot, die naar huis mochten gaan met een deurmat en een Genker bon.

“We zijn blij dat we kunnen terugkijken op een gezellige avond en als je dan op maandag een buur voorbij het raam van het huisvandeMens ziet lopen, die de moeite neemt om te stoppen en naar binnen te zwaaien, dan weet je dat deze ontmoeting geslaagd was,” vertelt vrijzinnig humanistisch consulent Davy Dupont.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio