Koekelkoren en van Walle starten met ambitie aan EK beachvolley

Print
Koekelkoren en van Walle starten met ambitie aan EK beachvolley

Foto: Dick Demey

Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn deze week aan de slag op het EK beachvolley in het Zwitserse Biel. Ze hopen er minstens de poulefase te overleven en rekenen dan op wat geluk bij de loting.

“Het minste wat we in Biel verwachten, is dat we ons na de poulewedstrijden kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Dat wil zeggen dat we minstens derde in de poule moeten eindigen. Hoe het dan verdergaat in de knock-outfase, hangt natuurlijk ook voor een stukje af van geluk bij de loting”, legt Koekelkoren uit.

De Belgen spelen in de poulefase tegen de Oostenrijkers Doppler/Horst (woensdag, 15u), de Polen Kadziola/Szalankiewicz (donderdag, 10u) en de Russen Stoyanovskiy/Yarzutkin (vrijdag, 8u50).

“Op papier zijn we de minsten uit onze groep, maar zowel het Oostenrijkse als het Poolse koppel lijken haalbare kaarten. Tegen de jonge Russen wordt het allicht moeilijk. Ze zijn grote talenten en we haalden het vorig jaar tegen hen slechts moeizaam in Antalya in drie sets. Maar we vertrekken alvast met veel vertrouwen na twee opeenvolgende zeges in het Belgisch beachcircuit.”

Rick Donckers vergezelt de Belgen naar Biel als trainer-coach en zal er ook de scouting verzorgen. “Dat zal ons zeker helpen”, aldus Koekelkoren.