Ziekenhuizen van Tongeren en Hasselt sluiten samenwerkingsakkoord

Print
Hasselt / Tongeren -

Het AZ Vesalius in Tongeren heeft het Jessa Ziekenhuis in Hasselt gekozen als referentieziekenhuis. Dit houdt een samenwerkingsakkoord in, waarbij gespecialiseerde onderzoeken en ingrepen die specifieke expertise of apparatuur vereisen, in het Jessa Ziekenhuis zullen worden uitgevoerd. De samenwerking werd maandag geofficialiseerd in Tongeren.

Het AZ Vesalius en het Jessa Ziekenhuis werken al langer samen in diverse domeinen. De toenadering wordt nu vastgelegd in een formele overeenkomst, waarbij het Jessa Ziekenhuis het referentieziekenhuis wordt voor AZ Vesalius. “Het doel van de samenwerking is een geïntegreerd kwalitatief medisch aanbod creëren voor de regio Midden- en Zuid-Limburg”, zegt Eric Christiaens, algemeen directeur van AZ Vesalius. “Patiënten uit de streek van Tongeren en Bilzen kunnen blijven rekenen op kwalitatieve zorg dicht bij huis. Maar voor welbepaalde onderzoeken en ingrepen zullen ze zich naar het Jessa Ziekenhuis moeten begeven, waar ze door artsen van beide ziekenhuizen kunnen geholpen worden. Zo snel mogelijk zullen ze vervolgens voor de nabehandeling en opvolging opnieuw in het AZ Vesalius terecht kunnen.”

“Dankzij dit akkoord kunnen we samen hoogtechnologische, complexe en kapitaalsintensieve onderzoeken en ingrepen aanbieden aan patiënten uit de regio Midden- en Zuid-Limburg”, vult Yvan Vanbockryck, voorzitter van AZ Vesalius, aan. “Om de gezondheidszorg betaalbaar te houden, kan het niet meer dat hooggespecialiseerde behandelingen en apparatuur op enkele kilometers van elkaar worden aangeboden.”

“Voor de patiënt betekent dit vooral kwaliteitsverbetering”, zegt dr. Yves Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis. “Enerzijds door het bundelen van expertise en anderzijds door meer subspecialisatie mogelijk te maken voor de betrokken artsen. Ook de werking en de aanwending van financiële middelen wordt geoptimaliseerd en de continuïteit in dienstverlening voor de betrokken ziekenhuizen én de regio is verzekerd.”

De samenwerkingsovereenkomst is op de eerste plaats gericht op de medische diensten, maar kan worden uitgebreid naar samenwerking op het gebied van techniek, administratie of logistiek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio