Neos Zutendaal op bezoek in de abdijsite van Herkenrode

Print
Zutendaal - Op 26 maart trok Neos Zutendaal naar Hasselt voor een bezoek aan het belevingscentrum en de kruidentuinen van de abdijsite Herkenrode.

In de stallingen met koetshuis werd in een authentiek historisch kader het verhaal gedaan van een van de eerste en rijkste vrouwenabdijen in de Nederlanden. Het verhaal dat de leden van Neos kregen volgde een chronologisch parcours door de boeiende geschiedenis van 600 jaar vrouwen op Herkenrode. Tot 1805 waren de zusters Cisterciënzers aanwezig op de enorme hoeve, maar nadien was het voorbij. Nu genieten er zusters van het Heilig Graf van hun pensioen.
Subliem was de rondleiding door de tuinen waar gids Nathalie Hermans hen wegwijs maakte in de wereld van kruiden en groenten. En van de bloemen natuurlijk, teveel om op te noemen. De Kruiden- en Inspiratietuin bestaat uit twee grote delen: de hortus officinalis en de campus officinalis. In beide staan telkens ongeveer 250 verschillende kruiden en kruidachtige planten. Het geheel wordt omgeven door grachten, die aan de binnenzijde afgeboord zijn met een berm van graskussens. Helemaal interessant werd het toen we mochten meegenieten van de uitgebreide kennis van hun gids over hun geneeskundige kracht.
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio