Eli Iserbyt verbreekt contract bij Telenet-Fidea en stapt over naar Marlux-Napoleon Games

Print
Eli Iserbyt verbreekt contract bij Telenet-Fidea en stapt over naar Marlux-Napoleon Games

Foto: Marlux-Napoleon Games

Belofte Eli Iserbyt ruilt Telenet-Fidea voor Marlux-Napoleon Games. De 18-jarige wereldkampioen uit Bavikhove rijdt al vanaf 20 juni in dienst van de ploeg van Jurgen Mettepenningen. Hij tekende een contract tot eind 2021, zo is maandag bekendgemaakt.

Iserbyt koerste de voorbije jaren bij Telenet-Fidea. Van 2013 tot 2015 bij het Young Telenet Fidea Cycling Team, sinds vorig jaar bij de grotere broer. Vorige week raakte bekend dat de wegen van Iserbyt en Telenet-Fidea zouden scheiden. De financiële voorstellen die aan Iserbyt, einde contract dit jaar, werden gedaan door het team volstonden niet voor de grote Belgische belofte. Dus koos hij voor een nieuwe ploeg die wel aan zijn eisen wilde voldoen.

Iserbyt, normaal dus nog tot eind december aan de bak voor het team van Sven Nys, gaat al aan de slag vanaf 20 juni dit jaar en tekent een contract van 5,5 jaar bij de formatie van Mettepenningen die eerder dit seizoen Gianni Vermeersch aan de kant zette.

De ploeg heeft met Kevin Pauwels en Klaas Vantornout al twee kopmannen bij de heren elite, maar met Iserbyt heeft het een wissel op de toekomst. De crosser kroonde zich dit jaar, als eerstejaarsbelofte, in Heusden-Zolder tot wereldkampioen en pakte ook het eindklassement bij de beloften in de Wereldbeker en in de Superprestige. Vorig jaar werd hij Europees en Belgisch kampioen bij de junioren en vicewereldkampioen.