Expo over notariële affiches in bibliotheek Genk

Print

Centrum

Genk - In het rijke archief van de heemkring bevinden zich stukken die een leerrijke terugblik bieden van het Genker verleden. Momenteel loopt er in de tentoonstellingsruimte van de heemkring op de tweede verdieping bibliotheek Genk een uitzonderlijke expo over notariële affiches. Zij werpen een licht op de openbare verkopen in Genk vroeger.

Ere-notaris Luc Van den Hove, destijds gevestigd te Genk, Molenstraat, was notaris in Genk in de periode 1965-2004. Hij volgde zijn vader, Joseph Van den Hove, op die notaris was gedurende de periode 1926-1965.
Aan het einde van zijn carrière als notaris (wegens het bereiken van de maximum leeftijd) en de voorziene afbraak van de kantoorgebouwen in de Molenstraat, stelde hij een aantal oude notariële akten en affiches van openbare veilingen ter beschikking van de vereniging vzw Heemkring Heidebloemke.
De affiches betroffen openbare verkopen gehouden door zijn vader gedurende de periode 1926-1965, van de voorgangers van zijn vader zoals notaris Barthels, notaris Van Bockrijck en notaris Hauben, allen te Munsterbilzen, en gaan over een periode van 1907 tot 1925.
De affiches hebben als onderwerp de openbare verkopen over gekende gebouwen in Genk zoals Maison Blanche, eigendom van de schilder Armand Maclot, de stoommelkerij van Langerlo, de schrijnwerkerij van de familie Moors op de Weg naar As, cinema Cosmos… alsook over verkoop van beesten, zilverwerk, inboedel van hôtel d'Artistes... De affiches worden geïllustreerd met unieke foto’s.
De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek en dit nog tijdens de zomermaanden. Inlichtingen 089 65 35 95 (heemkring@heidebloemke.be)

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio