Elke Vanhoof strandt in kwartfinale op WK BMX

Print
Elke Vanhoof strandt in kwartfinale op WK BMX

Foto: BELGA

Elke Vanhoof heeft de finale op het WK BMX in het Colombiaanse Medellin niet gehaald. De Kempense BXM-ster strandde met een vijfde plaats in de kwartfinale. Enkel de eerste vier stootten door naar de volgende ronde.

De finale werd zondag gereden in Colombia en meerdere keren werden de wedstrijden uitgesteld wegens de regen. Het werd laat vooraleer de mannen en vrouwen elite aan de bak mochten. Bij de heren was het WK voorbij na drie rondes voor Wouter Segers. Geen 1/8e finale dus voor onze enige geselecteerde Belgische kandidaat. Het goud ging naar de Fransman Joris Daudet, zilver was voor de Nederlanse titelverdediger Niek Kimmann en brons voor de Amerikaan Nicholas Long.

Ook Vanhoof verging het niet al te best. Nochtans behaalde ze zaterdag een zesde plaats in de tijdrit. Ook zondag begon ze sterk aan haar WK met drie zeges op rij in de kwalificatieronden, maar in de kwartfinale kostte een slechte start haar een ticket voor de halve finale. Een teleurstelling dus voor de BMX-ster die hoopte op een plek in de finale en liefst zelfs meer.

Het was de Colombiaanse Mariana Pajon die voor eigen volk het goud veroverde bij de dames elite. De Australische Caroline Buchanan moest vrede nemen met zilver, brons was voor de Amerikaanse Alise Post.