© EPA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Voor eerst sinds 2000 dag zonder wedstrijden op Roland Garros

Er wordt vandaag/maandag niet getennist op Roland Garros. Door de aanhoudende regenval zijn alle wedstrijden afgelast, zo laat de organisatie weten.

pdk, jvh

Alle toeschouwers die tickets hadden voor maandag, zullen volledig worden terugbetaald door de Franse Tennisbond. Het is precies zestien jaar geleden, van 30 mei 2000, dat een volledige dag tennis werd afgelast op Roland Garros.

Vandaag stond de wedstrijd van de vierde ronde tussen David Goffin (ATP 13) en de Let Ernests Gulbis (ATP 80) geprogrammeerd als eerste duel op Court Philippe Chatrier. In principe zouden zij er om 11 uur aan beginnen, maar de regen strooide dus roet in het eten.

Daarop wijzigde de organisatie haar planning: Goffin en Gulbis werden verwezen naar het kleinere Court 2, waar ze pas na afloop van de wedstrijd tussen Agnieszka Radwanska en Tsvetana Pironkova (die gisteren werd onderbroken in tweede set) aan de slag konden.

Maar door de aanhoudende regenval wordt ook dat scenario onmogelijk: aangezien er na 14u nog meer buien voorspeld werden, besliste de organisatie dan maar alle wedstrijden vandaag te schorsen. Wanneer Goffin dinsdag in actie komt, is voorlopig nog onduidelijk.