Reconstructie van aanval seriemoordenaar op bekende actrice

Print

Bij Veerle Eyckermans (54) thuis, in het Vlaams-Brabantse Hofstade, vindt maandagvoormiddag de reconstructie plaats van de aanval op de actrice door seriemoordenaar Renaud Hardy. Hij sloeg haar toen met een stok nadat hij haar woning was binnengedrongen.

Op zaterdag 14 februari 2015 kreeg de actrice – onder meer bekend als koningin Paola in de VRT-reeks Albert II en van rollen in Vriendinnen en Postbus X – bij haar thuis in het Vlaams-Brabantse Hofstade een inbreker over de vloer. De onbekende man probeerde langs de tuin van Eyckermans in de woning te geraken. Toen de actrice thuiskwam, viel de inbreker haar aan met een houten stok. Ze moest daarbij enkele rake slagen incasseren. “Ik dacht dat hij me ging vermoorden. Ik moest vechten voor mijn leven”, verklaarde ze achteraf.

Die aanvaller bleek seriemoordenaar Renaud Hardy te zijn. De 53-jarige man had zichzelf verraden. Toen zij hard om hulp riep, schoot hij in paniek en liet hij zijn muts en houten stok vallen. DNA op de haartjes in zijn muts hebben hem ontmaskerd.

Reconstructie

De vraag is nu of de verdachte zal willen meewerken aan de reconstructie, die maandagvoormiddag gehouden wordt. Van Hardy wordt verwacht dat hij toont hoe hij Eyckermans aanviel, maar de man is altijd blijven ontkennen dat hij iets met de aanval te maken had.