“Joke Schauvliege gaat helemaal uit de bocht”

Print
“Joke Schauvliege gaat helemaal uit de bocht”

Vlaams minister Joke Schauvliege. Foto: BELGA

Bert De Somviele, directeur van de bosvereniging BOS+, is niet te spreken over het interview van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege in De Zondag. In dat interview pareert Schauvliege de kritiek op haar bosbeleid en laat ze optekenen dat “een boom altijd de functie heeft gehad gekapt te worden”.

Die uitspraak wordt haar door BOS+ niet in dank afgenomen. “Dat was niet kort door de bocht, maar helemaal uit de bocht. Ik was ontsteld”, aldus de directeur van BOS+ in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

BOS+ heeft ook kritiek op andere uitspraken van Schauvliege in het bewuste interview. Zo zegt ze onder meer dat er in geen enkele regio in Europa is waar de bossen zo goed beschermd zijn als in Vlaanderen.

“Dat klopt helemaal niet. Men kan het licht van de zon niet blijven ontkennen”, aldus De Somviele, die verwijst naar een recent rapport van het Rekenhof. Dat rapport is “vernietigend” voor het Vlaamse bosbeleid. Zo staat er in dat rapport dat Vlaanderen “duizenden hectare achterop hinkt”. “Dit is gewoon slecht bestuur”, aldus De Somviele.