Sportdag bij Stedelijke Humaniora Dilsen

Print

Foto: Stedelijke Humaniora

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Op vrijdag 20 mei organiseerden de collega’s LO de jaarlijkse sportdag van de Stedelijke Humaniora Dilsen. De leerlingen van de tweede en derde graad maakten alle verplaatsingen per fiets. Gelukkig bleef het droog maar het kwik van de thermometer had wat beter zijn best kunnen doen.

De eerstejaars trokken naar Kelchterhoef. Collega Nele Goyens had de touwtjes in handen. Alles verliep vlot en vooral heel veilig. Zweet, lachen en gieren,… onze eerstejaars leverden flinke inspanningen. Gewoon fantastisch om te zien. De tweedes trokken met mevr. Doumen naar Peer. Daar stonden diverse teambuildingsactiviteiten op het programma. Maar ook bowlen en klimmen viel in de smaak.

O.l.v. collega Tom Janssen trokken onze derdes met de fiets naar Sportabeach Maaseik. Een veilige route, vooral via de Maasdijk, werd vooraf vastgelegd. Boogschieten, kano en vlot varen, tjoekbal en zoveel meer, zeker voor ieder wat wils. Heel wat vierdes trokken met collega Dieter Beckers naar Terhills Cable Park om te wakeboarden en om vlotten te bouwen. Anderen trokken o.l.v. collega Noël Kaes naar Maaseik voor diverse sporten: zwemmen en beachvolley trok heel wat volk. Ook op de bowlingbaan ontdekten een aantal leerlingen een verborgen talent.

Een aantal vijfdes o.l.v. mevr. Sabine Kaes fietsten naar Zwartberg waar het voor de meesten hun luchtdoop werd. Zij weten nu wat zweefvliegen is. Maar collega Raf Houben wist ook heel wat leerlingen mee te tornen naar ‘De warre’ in Neeroeteren waar een aantal ‘droge en natte’ activiteiten op het programma stonden. Maar een grote groep trok naar de paintball arena in Kelchterhoef, niet de meest sportieve activiteit maar ambiance was er verzekerd.

De zesdes, in het kielzog van collega Marcel Vandeweerd, eindigden hun laatste sportdag aan de SHD met een kajakafvaart op de Maas. Vooral de kantelende bootjes veroorzaakten nogal wat hilariteit. Uiteindelijk arriveerde iedereen – soms wel nat – tegen 17.00u. in Stokkem.
Na afloop, bij een heerlijk fruitbuffet met ijs, een frisdrank of een pintje bier gingen de verhalen van de dag vlot over de tong. De sportdag was duidelijk geslaagd. Op naar de volgende editie en die is al op 23 september 2016 gepland.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio