‘Benidorm Bastard’ Irène Vervliet overleden

Print
Operazangeres en actrice Irène Vervliet (88) is zondag overleden. In Antwerpen was ze al jaren een fenomeen, maar Vlaanderen en de rest van de wereld leerden haar pas kennen als brutale ‘Benidorm Bastard’.

Heel haar leven zong Irène Vervliet in het koor van de Vlaamse Opera in Antwerpen, maar na haar pensioen maakte ze eigenlijk opnieuw carrière als actrice, zangeres en podiumbeest tout court. In februari stond ze in Rotterdam nog op de planken in een voorstelling van Wunderbaum. In maart was ze nog te zien in een aflevering van de Canvasreeks Clinch. En behalve haar verschijning in Benidorm Bastardsspeelde ze de afgelopen jaren nog gastrollen in onder meer Familie, Danni Lowinski en Zone Stad.

Twee maanden geleden belandde Irène Vervliet in het Stuivenbergziekenhuis met een kleine hersenbloeding. Omdat ze verward was en niet terug naar huis kon, verbleef ze daarna in rust- en verzorgingstehuis Hoge Beuken in Hoboken, waar ze zondag is overleden na complicaties.

“Een rasechte Antwerpenaar is gestorven”, zegt haar goede vriend Vitalski. “Het is geen toeval dat ze in dezelfde week is overleden als Gaston Berghmans. Ze waren twee wandelende monumenten.”