Bijzonder vroege en drukke ochtendspits door spoorstaking

Print
Bijzonder vroege en drukke ochtendspits door spoorstaking

Foto: Photo News

De spoorstaking in combinatie met regenweer heeft maandagochtend geleid tot een zeer vroege en drukke ochtendspits. Omstreeks 8.30 uur stond er 240 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Voor heel België stond de teller toen op 460 km. Wie van Limburg naar het centrum van het land wilde, moest sowieso rekening houden met files. Zo was het aanschuiven op de E314 Lummen-Brussel én op de E313 Lummen-Antwerpen.

"De spoorstaking vormt de voornaamste verklaring. Het zeer vroege begin van de verkeersuittocht - voor 6 uur - wijst hierop", aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. "Pendelaars proberen zo de ochtendspits nog voor te zijn."

Antwerpen kende de gebruikelijke verkeersdrukte. Het was vooral druk richting Brussel, vooral vanuit het Franstalige landsgedeelte. Rond 8.30 uur was het moeizaam rijden op de E40 (Luik-Brussel) tussen Boutersem en Sterrebeek, met wachtttijden van 1 uur en een kwartier. Andere knelpunten vormden de E19 en de E314, waar een ongeval in Holsbeek om 6.20 uur al vroeg voor oplopende wachttijden zorgde, en de Brusselse Binnenring tussen Wemmel en het Leonard-kruispunt.