Limburg opnieuw geteisterd door hevige regenval

Print
Limburg opnieuw geteisterd door hevige regenval

Foto: Belga

Nadat Limburg vrijdag zwaar geteisterd werd door noodweer, belooft ook maandag een erg grimmige dag te worden. Het is al de hele dag nat en ook de volgende uren blijven er talrijke buien over onze provincie trekken. "Soms zijn die buien erg hevig en lokaal is er ook onweer mogelijk", aldus weerman Ruben Weytjens. Voorlopig zijn er nog geen meldingen van grote wateroverlast.

"Er zijn weercomputers die tot vanavond laat liefst 40 tot 50 liter water per vierkante meter over Limburg berekenen", aldus Weytjens. "Op basis van de ontwikkelingen in onze aanvoerrichting lijkt me dat niet overdreven. Op heel wat plaatsen staat de teller intussen al op ongeveer 20 liter per vierkante meter." 

"In Neeroeteren regent het momenteel al zeer hevig. Daar valt momenteel de 30ste liter naar beneden. Dit kan niet anders dan lokaal tot wateroverlast leiden. De Jeker, Demer en Herk hebben hun alarmpeil bereikt. Het is waarschijnlijk dat ergens waterlopen buiten hun oevers gaan treden", aldus Weytjens. 

De temperatuur blijft op de meeste plaatsen onder de twintig graden steken. Er staat een matige wind. In de loop van de avond zal het op de meeste plaatsen stoppen met regenen. "En morgen blijft het ook zo goed als droog", besluit Weytjens. 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio