© Photo News

Wilmots vroeg Genk nieuwe grasmat

Vandaag om 11u worden de Rode Duivels in Genk in hotel Stiemerheide verwacht voor het laatste deel van de EK-voorbereiding. Om 17u is iedereen welkom in de Cristal Arena voor de open training.

Normaal gezien zouden de Duivels zondagavond al in onze provincie neerstrijken, maar bondscoach Marc Wilmots gunde hen een vrije dag. “Genk is een ideale plek om onze voorbereiding verder te zetten”, aldus Wilmots. “We waren twee jaar geleden heel tevreden over het hotel, het was er rustig. Belangrijkste was dat we in de Cristal Arena kunnen trainen, zodat we de fans kunnen toelaten tijdens de training. Er waren twee jaar geleden 5.000 tot 6.000 toeschouwers, schitterend gewoon.”

Wilmots maakte zich een tijdje geleden wel zorgen over de grasmat. “Twee maanden geleden lag die er in Genk slecht bij, dus heb ik toen geïnformeerd of er een nieuwe zou gelegd worden. Was dat niet gebeurd, dan had ik moeten overschakelen naar plan B en hadden we een andere locatie gekozen, want het gras moet perfect zijn. Maar Genk heeft het opgelost en er ligt nu een perfecte grasmat.”

De open training begint om 17u. Rugzakken en handtassen zijn niet toegelaten in het stadion. De KBVB vraagt ook om tijdig naar de Cristal Arena af te zakken, door de veiligheidscontroles zijn er mogelijk wachtrijen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer