Vrouw vermist nadat ze meegesleurd wordt door krokodil

Print
Vrouw vermist nadat ze meegesleurd wordt door krokodil

Foto: AFP

Een Australische vrouw is sinds zondagavond (plaatselijke tijd) vermist nadat ze in het Daintree National Park in de Australische staat Queensland werd meegesleurd door een krokodil. Dat melden Australische media. Zoekacties zondagavond met een helikopter die uitgerust is met thermische beeldvormingsapparatuur leverden niets op.

Volgens de lokale politie was de 46-jarige vrouw samen met een 47-jarige vriendin rond 22.30 uur gaan zwemmen bij het strand van Thornton in het noordenoosten van het land. De vrouwen waren tot aan hun middel in het water, toen een van hen gegrepen werd door een krokodil. Haar vriendin heeft haar proberen te redden, maar dat heeft niet mogen baten.

“De situatie is zeer onrustwekkend in dit stadium, en we zijn zeer bezorgd over de gezondheidstoestand van de vrouw”, aldus de politie.

Een eerste nachtelijke zoekactie met een helikopter heeft niets opgeleverd. De zoektocht werd maandagochtend voortgezet.

Volgens liberaal parlementslid van Queensland Warren Entsch is de aanval door een krokodil het gevolg van “menselijke domheid”, schrijft The Guardian. “Als je om 22 uur gaat zwemmen, word je opgegeten”, zegt hij. “Je kunt geen wetten uitspreken tegen menselijke domheid. Dit is een tragedie, maar ze kon vermeden worden. Er zijn overal waarschuwingsborden in de regio.” Volgens Entsch gingen de vrouwen zwemmen naast een locatie waar toeristen boottochten kunnen doen om krokodillen te spotten.

De politie verklaarde nog dat de afgelopen weken een krokodil van 5 meter werd gezien in de buurt van het strand. “Men moet zeer voorzichtig zijn bij het water. Blijf ver weg van het water, zeker waar je niets kunt zien”, klinkt het op de website van nieuwszender ABC.

De laatste dodelijke aanval door een krokodil in het Daintree National Park dateert van 2009, toen een 5-jarige jongen werd meegesleurd door een krokodil. In de buurt van Darwin, in het Northern Territory, kwam enkele weken geleden nog een zeventiger om door een aanval van een krokodil toen hij aan het vissen was.