Staking spoorbonden zorgt opnieuw voor hinder in Limburg

Print
Staking spoorbonden zorgt opnieuw voor hinder in Limburg

Foto: Katrijn Van Giel

Het spoorverkeer is in Wallonië maandagochtend zo goed als volledig onderbroken door de staking van de Franstalige vakbonden bij het spoor. In Vlaanderen is er hinder, maar alle lijnen worden wel bediend. Dat meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Limburgers die de lijn Hasselt Tongeren nemen (en omgekeerd) ondervinden eveneens hinder.

In Wallonië reed maandagochtend één trein, tussen Luxemburg en Namen, zegt woordvoerster Nathalie Pierard. Er zijn stakingsposten opgezet in Flemalle, Renaix, Châtelet, Vorst, Charleroi-Zuid en Mariembourg. “Zoals gisteren gaan we proberen pendelbussen in te zetten om gestrande reizigers te helpen.”

“In Vlaanderen is er slechts sporadische hinder, omdat we de regeling van bepaalde lijnen net zoals de vorige dagen hebben aangepast”, aldus Bart Crols. “Zo rijden de treinen tussen Antwerpen en Charleroi maar tot Brussel en worden de treinen naar Luik en Eupen gestopt in Leuven.”

De woordvoerder voegt nog toe dat het nog te vroeg is om de exacte impact op de vijfde dag van de stakingsactie in te schatten, en dat de reizigers zich best goed informeren vooraleer ze naar het station gaan.

Limburg

Voor de Limburgers is er momenteel enkel hinder voor zij die van Landen naar Luik moeten of van Tongeren naar Luik. Ook zij die van Tongeren naar Hasselt (en omgekeerd) reizen kunnen hinder ondervinden. Alle andere treinen zouden volgens de normale uurregeling moeten rijden.