Zeven woningen beschadigd door windhoos

Print

Zeven woningen in de Leopold III-straat liepen schade op aan de daken. Foto: DiRo

Lanaken / Tongeren / Kortessem / Bilzen - Na de wolkbreuk vrijdag werden zondagnamiddag dezelfde gemeenten in waterellende ondergedompeld. Weer kwamen straten en kelders blank te staan, onder meer in Lanaken, Bilzen en Tongeren. In de Leopold III-straat in Vliermaal (Kortessem) raakten zeven woningen beschadigd door een windhoos. Er waren geen gewonden.

Bij de hulpdiensten in Lanaken, Bilzen en Tongeren kwamen zondagnamiddag een zestigtal oproepen binnen over wateroverlast. In Lanaken liepen onder meer de tennisbanen Aan de Engelse Hof en de kelder van de school ’t Bieske in de Biesweg onder water.

Waterellende was er ook bij de brug op de Europalaan. In Tongeren kwamen er onder meer oproepen binnen vanuit Sluizen waar ’t Zaaltje op de Viséweg onder een laag modder kwam te zitten.

Ook maandag kan er nog veel regen vallen. “We verwachten tot maandagmiddag overal tussen 15 à 30 liter regen”, zegt weerman David Dehenauw. “Soms kunnen er zelfs uitschieters zijn tot 60 liter. Wat zeer veel is, als je weet dat hier gemiddeld 70 liter in een maand valt.”

Niet alleen het water, ook de wind zorgde voor veel schade. In de Leopold III-straat in Vliermaal (Kortessem) werden zeven huizen getroffen door een windhoos.

Lees maandag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio