Laatste processie voor pastoor Tollenaers in Genoelselderen

Print

Genoelselderen

Riemst - Na het slechte weer van de voorbije dagen was het bang afwachten of de processie in Genoelselderen kon uitgaan.

Om 10 uur stelden de verschillende groepen zich op en onder een grijze hemel trok de sacramentsprocessie uit. Ook is het de gewoonte dat de vormelingen en de eerste communicantjes meegaan. Deze laatste groep vormen de strooiertjes van dienst bij ieder rustaltaar.
Deze keer ging de processie naar boven in het dorp. Bij de kapel van Mimmie, het eerste rustaltaar, wilden de weergoden roet in het eten gooien door lichtjes te beginnen regenen. De parochianen hielden vol en gingen toch nog naar het pleintje. Daarna ging het rechtstreeks terug naar de kerk en werd de Banneuxkapel overgeslagen omwille van de weersomstandigheden.
Terug aangekomen in de kerk bedankte pastoor Tollenaers iedereen voor het mee bidden en zingen tijdens de processie en ook de goede opkomst van de jeugd en hij wenste iedereen nog een fijne kermiszondag. Dit was bovendien de laatste processie voor de pastoor in Genoelselderen want eind juni gaat hij met pensioen.
's Namiddags was er nog een gezellig samenzijn in de zaal waar er voor de kleinsten een springkasteel stond en oude volksspelen terug tot leven kwamen. Ook al waren er geen kermisattracties, de ambiance in de zaal maakte alles goed en zo was er in Genoelselderen toch een kermissfeer.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio