Ex-Miss België even wereldberoemd dankzij kus in finale Champions League

Print

Eén kus heeft het leven van ex-Miss België Noémie Happart (23) dit weekend even op zijn kop gezet. De beelden van haar vriend Yannick Ferreira Carrasco (22) die haar na zijn doelpunt in de finale van de Champions League langdurig kuste, gingen de wereld rond.

Zo’n 180 miljoen mensen in 200 landen zagen Yannick Ferreira Carrasco een glansrol spelen in de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Atletico Madrid. En niet alleen omdat de Rode Duivel de pannen van het dak speelde. Na zijn doelpunt sprintte Carrasco naar de zijlijn om zijn vriendin Noémie vooraan in de tribune stevig te kussen.

Die kus ging de wereld rond. Op sociale media was het een van de meest gedeelde momenten van het weekend. De reacties bleven niet uit. “Als Carrasco zijn vriendin heeft gekust na die gelijkmaker, hoop ik dat iemand hem een condoom geeft als hij de winnende goal scoort”, schreef iemand. Ook de Britse ex-voetballer en analist Gary Lineker, goed voor 4,8 miljoen volgers op Twitter, maakte er een grap over: “Carrasco scoort en loopt weg om zijn madam binnen te doen. Enfin, ik hoop dat het zijn madam is.”

Volgens Darline Devos, organisatrice van Miss België, besefte Noémie niet wat er aan de hand was tot ze na de wedstrijd in Milaan haar telefoon bekeek. “Ze vertelde me dat ze zich geen vragen had gesteld bij de kus. Het was impulsief, iets van het moment. De reacties op haar deelname aan het Vier-programma Duivelse Vrouwen waren ook al heel positief. Maar niet zo massaal als nu”, lacht Devos.