Neos Hasselt beklimt de Teut in Zonhoven

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Uitgerust met een goed humeur, stapschoenen en de gepaste outfit maakt Neos Hasselt een stevige bijna-zomerwandeling.

Domein de Teut in Zonhoven werd deze keer uitgekozen voor een stevige wandeling. Mia had ervoor gezorgd dat het parcours de deelnemers een beeld toonde van de pracht en weidsheid van dit fraaie natuurgebied dat deel uitmaakt van het Kempische Plateau.
Ook de prehistorische holstenen kregen de aandacht. Moniek wist te vertellen dat de naam van het natuurgebied is afgeleid van het Zonhovense dialectwoord toot wat 'punt, spits toelopend uiteinde of uitstekend gedeelte' betekent. De Teut vormde immers tot aan de grenscorrectie met Houthalen in 1977 een spits toelopend terrein op de gemeentegrens. Bovendien steekt de Teutheuvel boven het omringende landschap uit.
De ‘gevorderden’ in het gezelschap waagden zich aan de afdaling van de zandkuil, voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Sven Nys-kuil’.
Mia en Ludo hadden onderweg voor allen weer een portie extra energie voorzien in de vorm van een neutje en een snoepje.
Bij aankomst werden allen op de ‘Holsteenhoeve’ verwend met koffie en een flink stuk taart, gevolgd door een verfrissend en opbeurend drankje. Jacques volgde de buienradar op de voet en loodste iedereen weer tijdig en vooral droog naar huis.
Alweer een fijne namiddag waarbij de nieuwe leden genoten van de hartelijke sfeer en gezelligheid waar Neos Hasselt voor bekend staat.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio