Andy Lefevere wint ORC Rally

Andy Lefevere heeft zondag in een Mitsubishi Lancer Evo X R4 de tiende editie van de ORC Rally in Oostrozebeke gewonnen. De West-Vlaming haalde het in een secondenslag van Melissa Debackere in een Skoda Fabia R5.

Lefevere profiteerde bij zijn seizoensdebuut van heel wat rijders die debuteerden in een nieuwe wagen. De garagist zette een besttijd neer op de eerste proef en gaf de leiding nooit meer uit handen. Kurt Braeckevelt bracht voor het eerst een Skoda Fabia WRC aan de start en drong lang aan, tot hij een schuiver maakte. Ook Steve Bécaert en Yves Bruneel drongen in hun Citroën DS3 R5 even aan maar moesten afhaken. Bécaert eindigde uiteindelijk derde.

Ook Melissa Debackere startte met een gloednieuwe wagen, een Skoda Fabia R5. Debackere gebruikte de ORC als test, met oog op de BK-manche in Ieper, maar kwam op het einde akelig dicht bij Lefevere. Op de slotproef maakte ze een klein foutje, maar ze verdedigde wel haar tweede plaats met succes. Ze eindigde op amper vier seconden van de winnaar. Bécaert moest ruim een halve minuut toegeven. Paul Lietaer won in zijn Subaru Legacy bij de historische wagens. Hij werd ook vijfde algemeen.