© Pavel Englicky

© Pavel Englicky

© Pavel Englicky

© Pavel Englicky

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Roel Hamblok voor de derde keer winnaar van Open Rapid Neerpelt

Voor de zesde keer organiseerde NSK op zondag 29 mei haar Neerpelt Open Rapid schaaktoernooi. Voor menig schakers is dit toernooi een mooi afsluiter van het schaakseizoen. Er zijn nog enkele toernooien tijdens vakantie, maar Neerpelt is de laatste van het seizoen in Limburg. Dit jaar had het toernooi te kampen men minder spelers, Genk speelde immers dezelfde dag voor het Europees ticket en dat was te merken.

Pavel Englicky

Toch zijn er 22 spelers komen opdagen, zelfs over de grenzen heen. Met meer dan 10 spelers boven 1900 ELO (gemiddelde toernooi 1710) waarvan twee FIDE meesters, was dit een zeer pittig toernooi.Roel Hamblok en Jozef Simenon waren hoe dan ook de twee titelkandidaten, verder was het koffiedik kijken. In de vierde ronde eindigde hun onderling duel in een gelijkspel. De beslissing viel pas in de laatste ronde waar Jozef een remise aan Jimmy Geboers uit Lommel moest toestaan, die daardoor vierde is geworden. Met 6,5 op 7 is Roel dan winnaar van Neerpelt Open.De aanwezige jeugdspelers hebben aangetoond dat zij binnenkort van zich laten horen ook op de andere strijdtonelen.

Uitslag:1. FM Roel Hamblok 6,5/72. FM Jozef Simenon 6/73. Rosseel Kimbal 4,5/7Tot 1900 ELO Rudi GijbelsTot 1700 ELO Bram VeestraetenTot 1500 ELO Elias TheuwissenTot 1300 ELO Quinten HuysmansBeste jongen Mathias Godde

Volledige uitslag vindt u op http://www.neerpeltersk.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio