Michel Preud’homme blijft hoofdcoach van Club Brugge

Print

Michel Preud’homme is ook volgend jaar de hoofdcoach van Club Brugge. Dat heeft hij zelf zondagavond bekend gemaakt via een video op twitter. “Je reste avec vous”, zei Preud’homme.

De voorbije weken liet Michel Preud'homme Club Brugge en zijn fans in het ongewisse over zijn toekomst bij de landskampioen. Langs de ene kant was Preud'homme erg graag in Brugge, voelde hij de appreciatie van de fans en het bestuur en wacht de uitdaging van de Champions League. Maar langs de andere kant was de succesvolle coach ook enorm moe na een aantal slopende jaren. 

Eigenlijk was het de bedoeling dat Preud'homme afgelopen vrijdag zijn beslissing zou communiceren, maar toen had hij de knoop nog niet doorgehakt. Zondagavond volgende dan toch de verlossende boodschap voor de blauw-zwarte fans.


"Beste supporters, ik heb een beslissing genomen. Het heeft misschien een beetje lang geduurd, maar beter goed nadenken en de juiste beslissing nemen. Voila, ik blijf bij jullie. En nu: 'bluv'n goan'", lachte de ex-doelman.

Succescoachbij Standard, Gent, Twente en Club Brugge

Preud'homme leidde Club afgelopen seizoen naar de veertiende landstitel in de clubgeschiedenis, de allereerste sinds 2005. De ex-trainer van onder meer Standard, AA Gent en FC Twente streek in september 2013 neer als T1 bij Club Brugge als opvolger van de Spanjaard Juan Carlos Garrido. In zijn derde seizoen bij Club Brugge zorgde de voormalige doelman voor de langverwachte bekroning, net zoals bij Standard in 2008. Toen pakten de Rouches onder zijn leiding na 25 jaar nog eens de landstitel. Vorig jaar pakte Blauw-Zwart ook de beker, in deze editie verloren ze de finale van Standard.

MPH werd onlangs op het Gala van de Profvoetballer nog tot Trainer van het Jaar gekroond. "Ik moet het voor mezelf nog uitmaken en wil de juiste beslissing nemen. Mocht ik wat jonger zijn dan was er geen enkel probleem. Dan bleef ik bij Club Brugge. Nu wacht ik nog wat af", klonk het toen over zijn eigen toekomst. Wellicht was ook de lokroep van de groepsfase van de Champions League - waar Club rechtstreeks voor geplaatst is - te groot, Preud'homme zit dus ook volgend seizoen op de Brugse trainersbank.