Kogel is door de kerk: Enkel roeier Hannes Obreno gaat naar Rio

Print
Kogel is door de kerk: Enkel roeier Hannes Obreno gaat naar Rio

Foto: EPA

Hannes Obreno en zijn coach Dirk Crois mogen in augustus naar Rio om daar deel te nemen aan de Olympische Spelen 2016. Zowel skiffeur Obreno als de lichte dubbeltwee Tim Brys en Niels Van Zandweghe wonnen dinsdag hun finale van de olympische kwalificatieraces, maar België mag van de wereldroeibond slechts één boot afvaardigen naar Brazilië.

De Koninklijke Belgische Roeibond kon alle begrip opbrengen voor de vraag van roeiers en coaches om de beslissing in verband met die ene boot die wel het olympisch ticket krijgt zo snel mogelijk bekend te maken. Daarom besloot de federatie na spoedoverleg om Johan Blondelle, voorzitter van de nationale sporttechnische commissie, de opdracht te geven de roeiers en hun coaches zondagnamiddag in Gent bij elkaar te roepen en hen bekend te maken dat het olympisch ticket werd toegekend aan skiffeur Hannes Obreno.

Bondscoach Dominique Basset zal dinsdag aan alle betrokken partijen tekst en uitleg geven over de manier waarop deze beslissing tot stand kwam. Uiteraard bestaat er nog die kleine kans dat Tim Brys en Niels Van Zandweghe ook nog naar Rio trekken, want dit team staat bovenaan het lijstje van de prioriteiten en zal op 13 juni door de ‘Executive Board van de FISA’ eerst worden behandeld eens gekend is welke en hoeveel olympische tickets door bepaalde federaties voor 10 juni werden teruggegeven.