Storm richt ravage aan in Riemst: Huis onbewoonbaar, tientallen kelders onder water

De wolkbreuk die Riemst vrijdagavond onder water heeft gezet, heeft ervoor gezorgd dat zeker achttien woningen ernstig beschadigd zijn. Eén huis in Kanne is momenteel zelfs onbewoonbaar. In totaal pompte de brandweer meer dan zestig kelders leeg. Maar omdat de brandweer alle oproepen niet kon verwerken, moesten heel wat inwoners zelf aan de slag.

fvranckx

De gemeente Riemst wil een dossier indienen bij het Vlaams Rampenfonds, en roept alle getroffen inwoners op om eerst al de eigen verzekeringsmaatschappij te contacteren. "Documenteer je dossier goed met foto’s en een eerste raming van de schade", klinkt het in een persbericht. "Vanaf het moment dat de wolkbreuk van vrijdagavond erkend wordt als algemene natuurramp, zal elke inwoner door de gemeente op de hoogte gesteld worden van de verdere stappen die zij kunnen zetten."

"In de loop van volgende week komt ook de schadecommissie Landbouw samen. Door de vloedgolven, is er wellicht ook schade aan bepaalde teelten. Ook hier is het nog te vroeg om een concrete inschatting te maken."

Ook de volgende dagen zullen ploegen van de brandweer en de technische dienst nog straten schoonmaken.

Inwoners die een ophaling wensen voor afval en grofvuil, mogen mailen naar communicatie@riemst.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio