Coach Johansson: “Goffin moet gemener worden”

Print
Coach Johansson: “Goffin moet gemener worden”

Foto: BELGA

David Goffin (ATP 13) neemt het maandag in de achtste finale van Roland Garros op tegen de Let Ernests Gulbis (ATP 80). Volgens Thomas Johansson, een van de trainers van de Luikenaar, kan Goffin nog verrassen in Parijs: “David kan ver doorstoten, maar dan moet hij gemener worden.”

“David is een van de vriendelijkste tennissers die ik ken”, vertelt de 41-jarige Zweed die in 2002 de Australian Open op zijn naam zette. “Maar een tennismatch is als een oorlog. David moet altijd onverzettelijkheid uitstralen, wie zijn tegenstander ook is.”

Johansson is erg tevreden over de samenwerking met onze landgenoot. “Het is erg fijn om met David te werken”, aldus de coach. “Hij staat open voor goede raad en pikt snel zaken op. Ik probeer om zijn spel offensiever te maken en zijn opslag te verbeteren”.

Door de opgaves van Jo-Wilfried Tsonga (ATP 7) en Rafael Nadal (ATP 5) ligt de weg voor Goffin naar een mogelijke halve finale tegen Novak Djokovic (ATP 1) open. Maar Johansson weigert om te ver vooruit te kijken: “David moet het match per match aanpakken. Hij heeft de goede vorm beet en speelt zeer solide. Zijn zege tegen Wawrinka op de Indian Wells heeft David doen inzien dat hij ook tennissers uit de top 5 kan kloppen. Maar eerst komt het duel tegen Ernests Gulbis.”