Nikias Arndt blij met diskwalificatie Nizzolo

Print
Nikias Arndt blij met diskwalificatie Nizzolo

Foto: AFP

Door de diskwalificatie van Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) mag Nikias Arndt (Giant-Alpecin) de slotetappe van de Giro (WorldTour) toevoegen aan zijn palmares. “Het was een moeilijke beslissing voor de jury”, klonk het voorzichtig na afloop.

“Het was een heel hectische sprint met twee bochten in de slotkilometer”, doet de Duitser zijn verhaal. “Voor de jury was het moeilijk om de situatie in te schatten. Iedereen was heel nerveus en er werd flink wat geduwd. Uiteindelijk moest de jury gewoon beslissen of de manoeuvres veilig waren of niet.”

Ondanks de zege via de groene tafel was Arndt toch blij met de ritoverwinning. “Het voelt goed om hier een etappe te winnen”, klinkt het. “Het was een zware wedstrijd en de ploeg heeft perfect werk geleverd. Het was moeilijk om de hele dag goed in positie te blijven. Maar op het einde draaide alles in mijn voordeel.”

De teleurstelling bij de gediskwalificeerde Nizzolo was groot. “Karma is tegen mij”, zuchtte de Italiaan, die al negen tweede plaatsen behaalde in een Giro-rit maar nog nooit kon winnen. “Ik weet echt niet wat ik verkeerd heb gedaan.” Ook Trek-Segafredo reageerde al op Twitter: “In onze harten weten we wie de snelste was in deze laatste etappe van de Giro.”