Lewandowski blijft dan toch bij Bayern München, ondanks interesse Real

Print
Lewandowski blijft dan toch bij Bayern München, ondanks interesse Real

Foto: AFP

Bayern München heeft zondag bevestigd dat Robert Lewandowski ook volgend seizoen in dienst blijft bij de Beierse club. Lewandowski werd de voorbije weken het hof gemaakt door Champions League-winnaar Real Madrid, maar lijkt nu toch in Duitsland te blijven.

“Ik weet één ding zeker: Robert Lewandowski zal ook volgend seizoen voor Bayern München spelen. Het heeft absoluut geen zin om over andere mogelijkheden te speculeren”, vertelt Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in de volgende editie van het Duitse magazine Kicker. “We hebben onze beslissing genomen: we laten Robert Lewandowski niet vertrekken, hoe hoog het bod ook mag zijn. Er staat geen limiet op het bedrag wanneer het over Robert gaat”, voegde de voorzitter toe.

De reactie van Rummenigge kwam er op een artikel dat dezelfde dag verscheen in het magazine Der Spiegel. In dat artikel stond de bevestiging van een nakende transfer van Lewandowski naar Real Madrid, waarbij de Spanjaarden een jaarloon van 25 miljoen euro klaar zouden liggen hebben voor de Poolse spits. “Real Madrid heeft ons enkele weken geleden gecontacteerd. We hebben geluisterd naar alles wat ze ons te vertellen hadden en we hebben ook Bayern München geïnformeerd over onze gesprekken”, bevestigde de manager van Lewandowski, Cezary Kucharski.

Aan Lewandowski zelf, dit seizoen topschutter in de Bundesliga en de eerste buitenlandse speler ooit die 30 doelpunten kon scoren in de Duitse competitie, werden ook vragen gesteld over zijn verblijf in Duitsland. “Ik ben al sinds mijn zes jaar in Duitsland en ik heb hier alles al gewonnen. Soms vraag ik me af of het geen zin heeft om ergens anders eens iets nieuws te proberen”, antwoordde de 27-jarige spits. In tegenstelling tot zijn teamgenoten Manuel Neuer, Thomas Müller, Jerome Boateng, David Alaba en Javi Martinez, die hun contract bij Bayern München allen verlengden tot 2021, verlengde de Pool zijn contract nog niet.